Börja rida

Börja rida

Många unga killar och tjejer har någon gång fascinerats av hästar och drömt om att börja rida. Kanske rider de närmsta kompisarna, och i klassen pratar alla om hur underbar den och den hästen är. Kanske har man tittat på hästhoppning på tv och drömt om hur det skulle vara att segla över de höga hindren. Kanske är du vuxen och har aldrig vågat ta steget förrän just nu. Oavsett vad anledningen än kan bero på är det ett underbart sätt att spendera sin tid, samtidigt som din kondition blir bättre och din balans ökar. Det är aldrig för tidigt eller för sent för att börja rida.

Börja rida – Ett stort intresse

Att besöka ett häststall är något de flesta barn älskar. Inte nog med att man får mysa med alla hästar och stallkatter, man får också träffa människor med samma intressen som en själv. Att börja rida är ett bra sätt för ditt barn att träffa nya kompisar, och det är ett utmärkt sätt för dig som vuxen att göra nya bekantskaper med människor som, likt dig, börjar med ett nytt intresse lite senare i livet. Har du dessutom nära till stallet finns det alltid jobb att utföra och människor och hästar att umgås med. Som hästälskare kommer du aldrig känna dig ensam.

Börja rida och uppfyll dina drömmar

Att börja rida kommer göra under för ditt barns självkänsla. I takt med att tiden går utvecklas man stadigt som ryttare och vetskapen om att man kontrollerar ett flera hundra kilo tungt djur, helt på egen hand, kommer göra under för självförtroendet. Ditt barn kommer också upptäcka att hen sitter stadigare i sadeln allt eftersom tiden går, att hindren höjs under hopplektionerna, och att skräcken utbyts mot glädje under galoppen. Inom hästvärlden finns det dessutom stora karriärmöjligheter, något som kan passa den individ som växer upp med ridsporten, som ser stallet som sitt andra hem och som brinner för arbetet med hästarna.

En sport och ett yrke

Det kan finnas ett flertal anledningar till varför man vill börja rida. Kanske vill man bara ha en hobby som man kan ägna sig åt någon gång i veckan, kanske vill man så småningom köpa en egen häst och ser den lokala ridskolan som den perfekta platsen att börja insupa information. Det kan också vara så att man suttit klistrad framför tv-rutan när hästsporten börjat, och inte vill något hellre än att lära sig hoppning, dressyr eller varför inte voltige. Är man konsekvent med träningen, ger allt man har och lägger tid på att utvecklas kan det hända att man själv snart ses som ryttare i tv-rutan.

Att börja rida kan också öppna upp dörrarna för en framtida karriär som till exempel ridlärare. Att inte älska hästar är oerhört svårt när man ständigt befinner sig på en ridskola, och de flesta hästälskare ser inte heller något problem med att hjälpa till i stallet med såväl utfodring som mockning av boxar. Har du dessutom en riktigt bra ridlärare är chansen stor att du själv kommer sträva efter att fylla denna position en dag. Kanske vill du också vara orsaken till den glädje du ser i ridskoleelevernas ansikten.

Ridskolan har allt du behöver

All den utrustning som finns för att börja rida hittar du på din nya ridskola. Alla hästar har sin egen specifika sadel och sitt eget träns, och i de flesta fall delar man på de borstar som finns. Här finns också ridhjälmar att tillgå, men många ridskoleelever väljer ändå att köpa sin egen, samtidigt som de köper ett par boots med en liten klack som låter foten sitta säkert i stigbygeln. Ett par ridbyxor av bra kvalitet är också att rekommendera, samt en jacka som låter dig hålla värmen i ett, allt som oftast, kyligt ridhus. Att börja rida är en dröm för många, vuxna som barn, och det är aldrig försent, eller för tidigt, att uppfylla sina drömmar.