Utrustning till häst

Utrustning till häst

Om du har beslutat dig för att köpa en häst kommer du väldigt snabbt inse hur mycket tillbehör en häst faktiskt behöver. Foder och veterinärkostnader är förvisso en stor del av hästägandet, men vad som också är viktigt är att du är väl insatt i vilken utrustning till häst som finns. Letar du efter utrustning till häst är internet dock din absolut bästa vän, och självklart finns det även här både rabatter och erbjudanden att hitta. Ett bra tips är att göra en lista på vad du kommer att behöva, investera i det absolut viktigaste och sen ta resten efter hand som erbjudanden dyker upp.

Utrustning till häst från flera butiker

Om det är din första häst är du troligtvis redan nervös för att något skall bli fel. Var lugn! Det finns hjälp att tillgå, och internet är utan tvekan en stor kunskapskälla. Här kan du också få hjälp med att hitta den utrustning till häst du kommer behöva under ditt hästägande. Lättast är nog att dela upp inköpen i två kategorier. Vad kommer du behöva och vad kommer din häst behöva? Är du hästägare sedan lång tid tillbaka vet du redan vad du behöver, men tips på var du kan hitta saker och ting till ett bra pris är alltid nyttigt.

Fördelen med att sköta shoppingen av utrustning till häst via nätet är det stora utbudet som internet erbjuder. Här kan du enkelt jämföra flera olika butikers sortiment mot varandra, samtidigt som du ser vem som erbjuder varan till absolut bästa pris. I många fall går det också utmärkt att köpa saker i begagnat skick, till exempel sadlar, för att på så vis komma undan lite billigare. Är det din första häst kan det dessutom vara ett smart sätt att sparar pengar, så att du sedan, när du verkligen lärt känna din häst, kan köpa den sadel som passar er båda bäst.

För din hästs skull

Rätt utrustning till häst skyddar ditt djur

En stor del av den utrustning till häst du behöver finns till för ditt djurs välbefinnande. Vintertäcken är ett måste för klippta och känsliga hästar, regntäcken är en fördel för att undvika våta och leriga djur. Benskydd och lindor som skyddar under ridning och transport, en grimma anpassad för din häst och minst två grimskaft. Borstar är också viktigt, både som ett sätt att bli vän med din häst, men också som ett redskap för att få bort allt det damm och smuts som oundvikligen fastnar i pälsen. Att borsta sitt djur dagligen innebär också att man snabbt kan upptäcka små sår och svullnader som man annars lätt missar.

En annan sorts utrustning till häst som är oerhört viktigt är ett väl utrustat stallapotek. Olyckor händer så lätt, och att vara väl förberedd innebär att man kan minimera skadan. Ditt apotek bör innehålla en termometer, din veterinär kommer fråga efter djurets temperatur när du ringer och är orolig för din hästs tillstånd. Det är också viktigt med blodstoppare, bomull, sårtvätt, mjukgörande salvor och kompresser. Det skadar inte heller att ha flugspray tillhanda under sommarhalvåret. Flugspray tillsammans med en flughuva av något slag skyddar din häst mot de irriterande små krypen. Ytterligare utrustning till häst kan vara reflexer, framförallt om du rider mycket längs trafikerade vägar eller bara måste korsa en väg för att ta dig in i skogen eller över till en paddock. Säkerheten går alltid först, både för ryttare och häst.

Ett hästliv är ett lyckligt liv

Det är lätt att stressa upp sig i onödan när det kommer till saker man inte är helt insatt i, men hästvärlden är stor och det finns alltid hjälp att få. Framförallt internet är en ovärderlig källa till information, och forumen där hästtokiga människor samlas och diskuterar allt som har med häst att göra är många. När du köper utrustning till häst för första gången kan det därför alltid kännas skönt att fråga någon om råd innan, marknaden är stor och varumärkena många. Om du har köpt utrustning till häst tidigare och har vanan inne kan det vara bra att veta att utrustning som köps via nätet oftast är billigare än i fysiska affärer och sortimentet betydligt mycket större.